- Asigurați ochilor o lumină bună – un mediu luminos, non-orbitor este cel mai indicat pentru ochi.
- Căscatul – un exercițiu foarte simplu, dar eficient pentru hidratarea și curățarea ochilor.
- Întunecatul – corpul și mintea se calmează treptat prin trecerea treptată de la lumină la întuneric ochii. Percepția întunericului și căldurii adâncește relaxarea.
- Clipitul – atunci când lucrăm la un monitor, clipim mult prea puțin, aşadar ochiul nu are suficientă umiditate. De aceea, în fiecare oră trebuie să vă mutaţi privirea de pe monitor și să clipiți de mai multe ori.
- Aerul proaspăt – aetisiṭi regulat încăperile sau faceți o scurtă plimbare în aer proaspăt. Evitați fumul de țigără sau gazele de eşapament ale mașinilor.
- Protecția solară – prea multă lumină solară poate irita ochii, radiațiile ultraviolete cauzează o înbătrânire prematură a pupilei și retinei ochiului. Prin urmare purtați o pereche de ochelari de soare buni, care să vă protejeze ochii în zilele foarte însorite.
- Privitul pe distanțe lungi – priviṭi gradual, treptat în depărtare pentru a faciliza mișcarea mușchilor oculari interni şi externi, şi totodată pentru a exersa flexibilitatea pupilei ochiului.
- Mâncarea sănătoasă – foarte indicate pentru ochi sunt de exemplu: vitamina C (varza verde, kiwi, ardei, citrice), vitamina E (avocado, migdale, uleiurile din germeni de grâu), substanţe premergătoare vitaminei A ca de pildă luteina sau zeaxantina (varza verde, ṭelina, spanac), precum și zincul (ficat, produse lactate, carnea de vită).
- Umiditatea – chiar și ochii au nevoie de umiditate, deci este important să bei mult. Plantele de cameră precum și sistemele pentru menţinerea umidităţii asigură un climat interior plăcut.
Leave a Comment